Nextlogic gebruikersgroep aan de slagNa het ondertekenen van de opdracht aan Portbase vorige maand om het Nextlogic informatieplatform te bouwen, is niet alleen Portbase, maar ook de gebruikersgroep hard aan de slag gegaan. 

Tijdens wekelijkse bijeenkomsten werkt deze groep, bestaande uit zeven afgevaardigden van barge operators, terminals, depot operators, vletwerk, Rijnvaart NL Vaart en Rotterdam-Antwerpen Vaart, mee aan de ontwikkeling, het testen en de implementatie van het platform.

Heleen Scharroo, Operations Manager bij Contargo Waterway Logistics, is een van de afgevaardigden in de gebruikersgroep. “We zijn nu bezig met hoe we willen dat het gebruikersscherm er straks uit komt te zien. Hoe willen we het hebben? Wat komt waar? En welke knopjes hebben we bijvoorbeeld nodig om op te klikken? We willen dat het er straks heel ‘2020’ uit ziet, klaar voor de toekomst.”

Sinds 2011 werken vertegenwoordigers van de zeehaventerminals, depots, barge operators, inlandterminals, rederijen, Havenbedrijf Rotterdam en het programma IDVV van Rijkswaterstaat intensief samen om de operationele keten van de containerbinnenvaart te verbeteren. De gebruikersgroep is opgericht om samen met de toekomstige gebruikers het platform optimaal invulling te geven. In de gebruikersgroep zitten naast HeleenScharroo, Cissy Appeldoorn van APMT, Rogier van Santenvan UWT, Danny Otter van CTT, René Doornhein van Danser, Willem van Eijk van HTS en Dirk Meijer/Wim Luck van ECT.

“Mijn ervaring in de Rotterdamse haven, probeer ik in deze groep naar voren te brengen,” zegt Scharroo. “In de gebruikersgroep zorgen we dat Nextlogic optimaal aansluit op de behoeften van de verschillende gebruikers. En ongeacht of het nu om gaat om een vertegenwoordiger van een barge operator of van een terminal, we willen allemaal hetzelfde: een goed functionerend informatieplatform, dat voor iedereen even goed werkt.”