Fase 2 schaduwdraaien van start

19 mei 2020 – Morgen gaan we de volgende fase in van het schaduwdraaien (fase 2). In deze fase worden zes nieuwe barge operators en één empty depot toegevoegd aan de deelnemers. Hiermee komt het aantal deelnemende bedrijven op negentien. Deze opschaling kan ingezet worden nu alle blokkerende issues  die we tegenkwamen in fase 1 zijn opgelost. Als deze fase ook succesvol verloopt verwachten wij over twee weken de laatste groep van acht barge operators toe te kunnen voegen. Alle pilot-deelnemers doen dan mee aan het testen.

Het schaduwdraaien heeft als doel om te testen of de verschillende systemen ook in de praktijk op een goede manier met elkaar samenwerken. Daarnaast testen we of het systeem in staat is om continue een integrale planning op te stellen met realtime operationele data uit de praktijk. De samenwerking tussen de systemen is over de afgelopen weken goed getest en de verdere opschaling laat vooral zien of de systemen ook met grotere hoeveelheden data goed blijven functioneren. Daarnaast wordt de planningspuzzel steeds groter en zullen wij gaan zien of Nextlogic ook bij grote volumes en veel dynamiek in staat blijft om over langere periode goede planningsoplossingen te kunnen blijven bieden.

Gisteren werd een online training vanuit Nextlogic georganiseerd voor de pilot-deelnemers. In deze goedbezochte training werden de ervaringen van de afgelopen periode meegenomen en werd de voortgang besproken. Zoals ook al is gebleken uit de wekelijkse Nextlogic survey, hebben de deelnemers vertrouwen in de volgende fase!