Het platform voor informatie-uitwisseling

Goede informatie-uitwisseling is de basis voor een integrale planning en dus cruciaal voor een permanente verbetering van het containerbinnenvaartproduct. Vanaf januari 2018 delen de aangesloten ketenpartijen (zeehaventerminals, barge operators en empty depots) hun actuele informatie over rotaties, containers en kadecapaciteit met het informatieplatform. Dit kan automatisch via een koppeling tussen het informatieplatform en de eigen bedrijfssystemen (API koppeling) of handmatig via webschermen. Volledige en actuele informatie-uitwisseling is de belangrijkste voorwaarde voor succes.

VOEDEN & TERUGKOPPELING BREIN

Het informatieplatform zal de centrale planningstool BREIN met de juiste benodigde informatie voeden. De planning die BREIN maakt, komt continu (24/7) via het informatieplatform bij de ketenpartijen terug.

 

ZO WERKT HET INFORMATIEPLATFORM

Benieuwd hoe het informatieplatform precies werkt? Download hier de presentatie in pdf.

 

 

Welke data wanneer leveren?

 

KADE BESCHIKBAARHEID

De kadebeschikbaarheid wordt in een rollende horizon zeven dagen vooruit bekend gemaakt, in blokken van 15 minuten.

 


 

 

ROTATIES

Rotaties worden uiterlijk geleverd op het moment van binnenkomst in de haven. Wanneer er geen rotatie van tenminste één call bekend is, kan BREIN niets inplannen.

CALLS

Een call wordt aangekondigd voor het definitief beschikbaar zijn van de los-laadlijsten. Hoe eerder de calls worden geleverd, des te beter kan BREIN de rotaties inplannen en calls naar voren halen.

CONTAINER

Containers worden gemeld zodra de informatie bekend is. Hoe eerder de containerinformatie wordt geleverd, des te beter kan de terminals onder andere stacken.