Zo werkt het als

Barge operator

Via Nextlogic wordt elk containerbinnenvaartbezoek aan de haven van Rotterdam voor een barge operator optimaal gepland.

Elk binnenvaartbezoek optimaal gepland

Eén ingang voor de dagelijkse werkzaamheden

Elke trip van een binnenvaartschip begint met het als barge operator voormelden van de rotatie-, bezoek-  en ladinginformatie via de Portbase-service Melding Container Achterland Barge (MCA Barge).

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Let op! Voor een optimale werking van MCA Barge en de integrale planning is een API-koppeling met deze service essentieel. Alleen dan gaat alle informatie automatisch van systeem naar systeem. 

Integrale planning via slim hergebruik van data

Nextlogic ontvangt automatisch vanuit MCA Barge de noodzakelijke informatie om aan ieder bezoekend binnenvaartschip de integrale planning te kunnen aanbieden. Naast alle informatie van de barge operator krijgt Nextlogic hiervoor van de containerterminals en empty depots input over de beschikbare capaciteit. Voor alle in Rotterdam te bezoeken terminals en depots wordt vervolgens een geoptimaliseerde bezoekvolgorde gecreëerd. Nextlogic verbetert en actualiseert deze planning voortdurend.

Alleen statische informatie ingeven in Nextlogic

Als barge operator is het voor het gebruik van de integrale planning verder alleen nodig rechtstreeks aan Nextlogic enige statische informatie (zoals zondagsrust) op te geven. 

Als barge operator in 2 stappen klaar

Stap 1: ZORG VOOR EEN API-KOPPELING MET MELDING CONTAINER ACHTERLAND BARGE (MCA BARGE)

Neem contact op met een softwareleverancier
Het gebruik van MCA Barge in combinatie met de integrale planning vereist een API-koppeling. Softwareleveranciers kunnen daarbij helpen. Hoe sneller de overstap op API’s is geregeld, hoe eerder alle voordelen van MCA Barge tot hun recht komen.

Stap 2: ALS BARGE OPERATOR BIJ NEXTLOGIC AANMELDEN VOOR DE INTEGRALE PLANNING

Eenvoudig toegang tot de integrale planning van Nextlogic via MCA Barge
Elke barge operator meldt zich apart aan als deelnemer bij Nextlogic. Registratie bij Nextlogic geeft Portbase automatisch toestemming om de rotatie-, bezoek- en ladinginformatie vanuit MCA Barge te delen met Nextlogic. Met deze gegevens maakt Nextlogic de neutrale, integrale planning voor ieder binnenvaartbezoek aan de Rotterdamse haven. Via MCA Barge koppelt Nextlogic de integrale planning steeds terug aan barge operator en schipper.

Scroll to Top