Zo werkt het als

Schipper

Nextlogic presenteert schippers die varen voor een barge operator die meedoet aan de integrale planning bij elk bezoek aan Rotterdam een zo optimaal mogelijk vaarplan voor alle aan te lopen terminals en depots. Steeds vaker is een schipper hierdoor in de haven sneller klaar.

ELK BINNENVAARTBEZOEK OPTIMAAL GEPLAND

WEBSCHERM TOONT BEZOEKVOLGORDE EN GEPLANDE TIJDEN

Via de integrale planning bepaalt Nextlogic voor ieder bezoekend containerbinnenvaartschip de optimale volgorde van aan te lopen terminals en depots, inclusief een tijdschema. Deze voor elk schip geplande rotatie ziet de schipper op een eigen webscherm, rechtstreeks vanuit Nextlogic. De barge operator waarvoor een schipper vaart, regelt deze aansluiting. Bekijk hier het Nextlogic-scherm voor schippers.

Aan de hand van het door Nextlogic gepresenteerde schema maakt de schipper de ronde door de haven. Het is essentieel dat de integrale planning met de geplande en verwachte tijden exact wordt opgevolgd. Alleen dan heeft iedereen optimaal voordeel. Nextlogic heeft 24/7 het overzicht en bepaalt de ideale route.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Nextlogic neemt in elk vaarplan ook de bezoeken mee aan terminals en depots die niet deelnemen aan de integrale planning. Als schipper is het wel noodzakelijk om zelf met een niet-deelnemende terminal/depot contact op te nemen over de details van een bezoek.

VOORTDURENDE BIJSTELLING

Nextlogic stelt de integrale planning voortdurend bij. Dit gebeurt aan de hand van actuele informatie over onder meer de voortgang bij de terminals en het verloop van rotaties. Via AIS wordt steeds de actuele positie van schepen bepaald.

WERKEN MET NEXTLOGIC

De barge operator waar u voor vaart kan goed uitleggen hoe het webscherm van Nextlogic voor u als schipper werkt. Nextlogic heeft daarnaast een e-learning gemaakt met verschillende modules voor schippers. Wilt u hier gebruik van maken, stuur dan een e-mail naar info@nextlogic.nl.

Scroll naar boven