Zo werkt het als

EMPTY depot

De integrale planning maakt de containerbinnenvaart een nog aantrekkelijkere modaliteit voor duurzaam, betrouwbaar achterlandvervoer. Het plannen van de bezoeken van binnenvaartschepen aan empty depots is hiervoor een essentieel onderdeel.

Elk binnenvaartbezoek optimaal gepland

ALLE CONTAINERINFORMATIE VIA PORTBASE

Als empty depot loopt alle informatie-uitwisseling met barge operators over te lossen en te laden lege containers via de Portbase-service  Melding Container Achterland (MCA) Barge. Voorafgaand hieraan kan een barge operator voor zijn containers ook eerst een statusaanvraag doen. Via MCA Barge gaat de informatie over containerstatussen ook weer retour aan zowel de binnenvaartoperator als Nextlogic.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

BESCHIKBARE CAPACITEIT OPGEVEN AAN NEXTLOGIC

Voor het maken van de neutrale integrale planning geeft het empty depot rechtstreeks aan Nextlogic de beschikbare capaciteit op voor het afhandelen van binnenvaartschepen, inclusief bestaande afspraken met barge operators voor bijvoorbeeld fixed windows.

DE INTEGRALE PLANNING ZORGT VOOR OPTIMALE BENUTTING VAN CAPACITEIT

Het empty depot ontvangt via MCA Barge van Nextlogic  een integrale planning voor alle bezoekende containerbinnenvaartschepen. De beschikbare capaciteit wordt op deze manier optimaal benut. Nextlogic optimaliseert de planning voortdurend. Via een apart overzichtsscherm biedt Nextlogic empty depots steeds optimaal zicht op de kadeplanning.

Als depot operator in 2 stappen klaar

Stap 1: Vraag de service Melding Container Achterland (MCA) Barge aan

Indien u nog geen klant bent van MCA Barge, meld u dan eerst bij Portbase aan als nieuwe deelnemer.

Start samen met een softwareleverancier of eigen IT-afdeling de voorbereidingen

Bereid als empty depot vervolgens samen met de eigen IT-afdeling of een softwareleverancier de aansluiting op MCA Barge voor. MCA Barge werkt voor terminals en depots via API’s, de nieuwe standaard in IT voor data-uitwisseling. Portbase ondersteunt in het aansluittraject waar nodig.

Stap 2: aanmelden ALS DEELNEMER BIJ NEXTLOGIC

Voor gebruik van de integrale planning is apart aanmelding als deelnemer bij Nextlogic nodig. Via MCA Barge deelt Portbase daarna automatisch met Nextlogic alle opgegeven containerstatussen. Ook stuurt Nextlogic via MCA Barge steeds de integrale planning voor alle binnenvaartschepen die het depot willen aanlopen

Scroll naar boven