Nextlogic start 2024 voortvarend

4 nieuwe deelnemers integrale planning containerbinnenvaart

In de eerste maand van 2024 heeft Nextlogic 4 nieuwe deelnemers aangesloten. R.B.C. (terminal), Cetem (depot),  BTT Multimodal Container Services en Felicitas (beide barge operator) werken voortaan volgens de integrale planning van de containerbinnenvaart in Rotterdam.

De nieuw aangesloten bedrijven zijn een volgende stap op weg naar volledige dekking van de integrale planning over de Rotterdamse haven. Hoe meer terminals, depots en barge operators meedoen, hoe efficiënter de afhandeling van de containerbinnenvaart en hoe groter ieders voordelen. Ook optimaliseert Nextlogic samen met de deelnemers continu de integrale planning. Dit leidt tot meer rust in de planning, een hogere betrouwbaarheid in de afhandeling en een verkorte havenverblijftijd. Zo zijn bijvoorbeeld ten opzichte van 2021 deelnemende binnenvaartschepen gemiddeld 20% sneller klaar, zo blijkt uit cijfers van Havenbedrijf Rotterdam en Nextlogic.

Op weg naar volledige deelname

Nextlogic telt inmiddels 19 deelnemende barge operators, 5 empty depots en 6 containerterminals. Bijna twee derde van het totale binnenvaartvolume in de Rotterdamse haven loopt nu via de integrale planning. Meerdere partijen bereiden zich momenteel voor om aan te sluiten.

“Via deelname aan de integrale planning verwachten wij onze kraan effectiever in te zetten en onze terminalcapaciteit optimaler te gebruiken. Zo zouden wij de binnenvaart beter kunnen bedienen. Om deze verwachtingen daadwerkelijk te realiseren hopen we dat overige terminals, depots en barge operators zich spoedig aansluiten zodat het systeem nog nuttiger en waardevoller wordt voor alle betrokkenen.’’

Chris de Rijke, Directeur R.B.C. Terminal

“Deelname aan Nextlogic van álle partijen is in ieders belang. Samen met de deelnemers maken we de binnenvaartketen steeds beter. Als iedereen via de integrale planning werkt, worden uitzonderingen verleden tijd. De betrouwbaarheid neemt verder toe en de havenverblijftijd kan dan nog verder dalen. Dat is goed voor alle individuele deelnemers, maar óók voor de sector als geheel. De binnenvaart wordt een nog aantrekkelijkere modaliteit.”

Sijbrand Pot, Directeur Nextlogic

Scroll naar boven