Integrale planning van Nextlogic plant eerste schip in ronde langs terminals

Blijf op de hoogte

Op 29 april 2021 heeft de Ophir, een containerbinnenvaartschip dat in opdracht van Danser vaart, een vaarplan ontvangen uit het integrale planningssysteem van Nextlogic en heeft dit plan succesvol uitgevoerd. De Ophir heeft achtereenvolgens containers geladen bij APM terminals Rotterdam, APM terminals MVII en RWG. Dit is de eerste rotatie die op deze wijze is uitgevoerd.

De test is uitgevoerd vooruitlopend op de grotere live pilot van het systeem die wordt voorbereid om voor de zomer uit te voeren. In de voorbereiding zijn 28 verschillende barge operators en terminals betrokken.

De integrale planning van Nextlogic moet straks 24/7 vaarplannen leveren aan barge operators om hun schepen snel en betrouwbaar de verschillende terminals in de Rotterdamse haven te laten bezoeken. De vaarplannen zijn gebaseerd op de meest actuele situatie en gaat uit van het actuele aanbod aan afhandelcapaciteit bij terminals. Nextlogic werkt hierin samen met Portbase om alle betrokken barge operators en terminals snel van de juiste informatie te voorzien.

Scroll to Top