APMT MVII sluit aan op integrale planning

APM Terminals Maasvlakte II (APMT MVII) is de nieuwste deelnemer aan de integrale planning van de containerbinnenvaart in de haven van Rotterdam. Door de deelname aan Nextlogic kan APMT MVII de bezoekende binnenvaart nog beter bedienen en de eigen terminalcapaciteit zo optimaal mogelijk benutten.

Met de aansluiting van APMT MVII doen alle vijf deepsea containerterminals op de Maasvlakte mee aan Nextlogic. Hierdoor wordt nu meer dan 75% van het terminalvolume en 60% van het volume van de barge operatorsintegraal gepland.Hoe hoger dit volume, hoe efficiënter iedereen kan werken. Het enige wat een terminaloperator vooraf hoeft door te geven is de beschikbare kadecapaciteit en de verwachte kraansnelheid. Barge operators melden aan Nextlogic hun bezoek- en ladinginformatie. Nextlogic matcht dit vervolgens met elkaar. Via innovatieve software ontstaat zo heel transparant, de voor iedereen meest optimale planning. Deze past zich dynamisch aan bij de actuele situatie.

Voor alle partijen in de binnenvaartketen biedt de efficiëntie van het systeem meerwaarde. Zowel reguliere calls als fixed windows worden optimaal gepland. Terminals en barge operators kunnen beiden hun capaciteit zo volledig mogelijk benutten, wat leidt tot snellere doorlooptijden in de Rotterdamse haven.

Zorgvuldig voorbereid

De aansluiting van APMT MVII op Nextlogic is door beide partijen zorgvuldig voorbereid. Na uitvoerig testen is de knop omgezet. Voor alle deelnemende barge operators worden de binnenvaartschepen die APMT MVII bezoeken nu integraal gepland. Nextlogic verwacht dat met de aansluiting van volgende barge operators, in de loop van 2023 meer dan 90% van het binnenvaartvolume op de deepsea-terminals via de integrale planning gaat lopen.

“De deelname van APMT MVII aan Nextlogic is een grote stap voorwaarts in het integraal plannen van de containerbinnenvaart in de Rotterdamse haven. Samen met de markt blijven wij continu opschalen. Door verdere optimalisatie en verbeteringen in de keten verwachten wij dat binnen afzienbare tijd ook de eerste vletwerkers en empty depots gaan meedoen.”

Sijbrand Pot, Directeur Nextlogic

“Het doel van Nextlogic is om samen met alle deelnemers een transparantere, efficiëntere haven te realiseren, waarvan iedereen voordeel heeft. Dat past uitstekend bij de doelstelling van APM Terminals Maasvlakte II om onze klanten een snelle, betrouwbare en veilige afhandeling van containers te garanderen. We zijn dan ook verheugd dat wij nu zijn aangesloten op Nextlogic.”  

Joost Mes, COO APM Terminals Maasvlakte II
Scroll to Top