Depot Pier 7 aangesloten op de integrale planning containerbinnenvaart

Per 28 augustus is Depot Pier 7, onderdeel van de Waalhaven Group, aangesloten op de integrale planning van Nextlogic voor de containerbinnenvaart. Met deze nieuwe aansluiting zet Nextlogic een volgende stap in volledige adoptie binnen de Rotterdamse haven. Van de Waalhaven t/m de Maasvlakte zorgt de integrale planning nu dag en nacht voor maximale benutting van de beschikbare binnenvaartcapaciteit.

Depot Pier 7 is alweer de vierde empty-depotlocatie in de Waal-/Eemhaven die in korte tijd op Nextlogic is aangesloten. Eerder gold dit al voor de vijf deepsea-terminals op de Maasvlakte en zeventien barge operators. Hoe meer partijen meedoen, hoe efficiënter de integrale planning werkt. Samen met alle deelnemers streeft Nextlogic ernaar dat eind 2023 100% van het binnenvaartvolume op de nieuwe manier wordt ingepland.

Voor het maken van de integrale planning is het enige wat een terminal- of depotoperator vooraf aan Nextlogic hoeft door te geven de beschikbare kadecapaciteit en de verwachte kraansnelheid. Barge operators melden hun bezoek- en ladinginformatie. Door middel van een geavanceerd algoritme wordt hiermee een transparante en optimaal afgestemde planning gecreëerd, die telkens wordt aangepast aan de actuele omstandigheden. Deze benadering biedt een aanzienlijke meerwaarde voor alle betrokken partijen in de Rotterdamse containerbinnenvaartketen. Zowel reguliere calls, fixed windows en concepten als Barge Transferium Maasvlakte worden optimaal ingepland. Dit stelt terminals, depots en barge operators in staat om hun capaciteit maximaal te benutten, wat resulteert in verkorte doorlooptijden binnen de Rotterdamse haven.

“De aansluiting van Depot Pier 7 op het integrale planningssysteem is een belangrijke mijlpaal in ons streven naar een optimale planning voor alle deelnemers. Deze nieuwe stap draagt zowel bij aan een betere balans binnen de integrale planning, als ook aan een best mogelijke dienstverlening voor onze klanten.”

Sijbrand Pot, Directeur Nextlogic

“Door deelname aan Nextlogic verwachten wij onze druk bezochte binnenvaartkade nog beter in te zetten. Onze dienstverlening aan de containerbinnenvaart brengen wij op die manier op een hoger plan, terwijl wij zelf als Depot Pier 7 aanzienlijk efficiënter kunnen werken.”  

Rob Wervenbos, General Manager Depot Pier 7

Scroll naar boven