Release Notes Week 11

Nieuwe functionaliteiten 

Kadecapaciteit

Sinds de vorige release notes (week 9) kan capaciteit alleen nog maar aangemaakt worden per 5 minuten om gaten tussen de beschikbaarheden te voorkomen. Vanaf nu wordt het ook visueel duidelijk wanneer er sprake is van overlap of een niet-aansluitende capaciteit (als er minder dan één uur verschil is).

Niet-aansluitende capaciteit

Met overlap

Overlap

Fixed windows

De oplossing voor betrouwbare fixed windows wordt in stappen opgeleverd en staat gepland in de loop van februari t/m april 2023. Meer over de verschillende stappen en de huidige status is binnenkort te lezen op Nextlogic Online Support.

Om planbare fixed window-calls te kunnen garanderen bouwen we onder andere een datafilter in Nextlogic. Er zijn veel verschillende oorzaken waardoor (incorrecte) invoer het goed plannen van een fixed window blokkeert. Met het datafilter is het mogelijk om op de achtergrond op acht oorzaken te filteren. Via een operationele waarschuwing kunnen we vervolgens een terugkoppeling geven waarom een fixed window niet juist is gepland.

In de komende periode ontvangen gebruikers een operationele waarschuwing als een fixed window niet juist is gepland. Hieronder staan de verschillende oorzaken en de bijbehorende operationele waarschuwingen die je de komende periode gaat terug zien in Nextlogic. Hierdoor weet je of je zelf actie moet ondernemen.

Nr. Oorzaak / omschrijving operationele waarschuwing in NextlogicDone
1FW overboekt (meer moves dan afspraak) of te weinig beschikbaarheid
2FW: Gewenste/feitelijke aankomsttijd scope in te laat om FW te halen
3FW: Volgorde restrictie waardoor FW niet behaald kan worden 
4FW: Bolderafstand in beschikbaarheid niet groot genoeg voor lengte barge 
5FW: Barge is niet beschikbaar voor FW (bijvoorbeeld: nachtrust) 
6FW: Vroegste start van afhandeling conflicteert met FW 
7FW: Meerdere fixed windows/prio calls achter elkaar op dezelfde terminal (met overlappende tijden) waarbij in het totaal niet genoeg beschikbaarheid is 
8FW of prio calls met dezelfde overlappende tijden in een rotatie
Scroll naar boven