Sijbrand Pot benoemd tot managing director Nextlogic

Sijbrand Pot (39) is per 1 februari 2023 managing director van Nextlogic, de organisatie achter de integrale planning van de containerbinnenvaart in de haven van Rotterdam. In de twaalf maanden ervoor was Sijbrand hier al interim-directeur. In die periode zijn samen met alle partijen in de keten grote stappen gezet om het product te verbeteren en het integraal plannen naar een reguliere dienstverlening te brengen. Sinds 1 januari 2023 is dit een feit.

Als managing director van Nextlogic zorgt Sijbrand samen met zijn team voor een verdere uitbouw en verbetering van het product. Binnenvaartschepen zijn zo in Rotterdam sneller klaar en terminals kunnen hun kades optimaal benutten. “Het doel van Nextlogic is om samen met alle deelnemers een transparantere, efficiëntere haven te realiseren, waarvan iedereen voordeel heeft.”

Voordat Sijbrand bij Nextlogic kwam, was hij 4,5 jaar senior businessmanager bij Havenbedrijf Rotterdam. Daar weer voor werkte hij zeven jaar bij intermodaal operator Contargo.

Scroll naar boven