UWT als eerste empty depot in Rotterdam gestart met Nextlogic

United Waalhaven Terminals (UWT) is op 4 juli als eerste empty depot in de haven van Rotterdam gestart om alle bezoeken van binnenvaartschepen te plannen via Nextlogic. “Met onze deelname aan de integrale planning beogen wij bij UWT de containerbinnenvaart aan onze kades in de Eemhaven, Frisohaven en Waalhaven nog soepeler af te handelen,” aldus Vincent van Diggelen, General Manager van UWT.

De uitbreiding van de integrale planning naar de empty-depotsector is voor Nextlogic een belangrijke mijlpaal. Hoe meer terminals en depots meedoen, hoe efficiënter de afhandeling van de binnenvaart gaat. De verwachting is dat kort na UWT ook andere empty depots gaan aansluiten op de integrale planning. Deze depots volgen de vorderingen van UWT op de voet.

Heel andere manier van werken

“UWT is binnen de werkgroep van Nextlogic al jaren de vaste gesprekspartner namens de depots,” zo zegt van Diggelen. “Als één van de koplopers zijn wij nauw betrokken geweest bij het testen van de eerste versies van de noodzakelijke datakoppelingen.” De eerste weken na 4 juli zijn voor UWT nog een proefperiode.

”Ongetwijfeld is in de processen en IT-systemen nog één en ander glad te strijken. Ook voor onze planners betekent het integraal plannen nogal wat: het vraagt een heel andere manier van werken. Daar hebben we uitvoerig met elkaar bij stilgestaan.”

Vincent van Diggelen, General Manager United Waalhaven Terminals

UWT heeft echte ambassadeursrol

Sijbrand Pot is als directeur van Nextlogic erg verheugd om samen te werken met UWT. “Als kritische meedenker van het eerste uur, en nu als eerste depot dat daadwerkelijk integraal plant, vervult UWT echt een ambassadeursrol in de haven. Het idee achter Nextlogic is dat we voor en met de markt komen tot een integrale planning van alle containers die in Rotterdam via de binnenvaart worden afgehandeld. Met de depots voegen we hier een zeer belangrijke ladingstroom aan toe. Het planningsproces wordt daarmee voor alle deelnemers aan Nextlogic steeds eenvoudiger en completer.“

Scroll naar boven